• Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novosti

Vlada je na sjednici 30. srpnja 2020., donijela Odluku o izmjeni odluke o iznimnim mjerama kontrole cijena za određene proizvode.

„Odlukom se iz iznimne kontrole cijena predlaže, izostaviti prehrambene i kozmetičke proizvode za svakodnevnu uporabu, te time omogućiti funkcioniranje tržišta u skladu s načelima ponude i potražnje.“

Predmetna Odluka i dalje se primjenjuje na sljedeće proizvode:

„1. sredstva za dezinfekciju vode, prostora i ruku (uključujući koncentrirani alkohol)

 1. zaštitni kombinezoni i druga zaštitna i medicinska odjeća i obuća
 2. zaštitne naočale i viziri
 3. zaštitne rukavice
 4. zaštitne navlake za cipele
 5. zaštitne maske – kirurška, FFP2, FFP3
 6. maske za lice
 7. respiratori/transportni ventilatori
 8. lijekovi i medicinski proizvodi
 9. posteljno i ostalo rublje za zdravstveni sustav.“

U obrazloženju odluke navodi se, kako je Odluke o iznimnim mjerama kontrole cijena za određene proizvode (Narodne novine, br. 30/20) od 15. ožujka 2020.g., koja je dopunjena Odlukom o dopunama Odluke o iznimnim mjerama kontrole cijena za određene proizvoda  (Narodne novine, br. 53/20) od 30. travnja 2020.g. bila je sprječavanje negativnih učinaka promjene pojedinih cijena proizvoda, a time i mogućnost monopolističkog određivanja cijena proizvoda, u okolnostima nastanka epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS–CoV-2 u Republici Hrvatskoj. Odluke su donesene kako bi se zaštitili potrošači i njihovo zdravlje.

Vlada Republike Hrvatske usvojila je u međuvremenu niz mjera kojima se pokreću gospodarske aktivnosti nakon prve faze epidemije bolesti COVID-19, a odlukama Nacionalnog stožera omogućen je rad svim gospodarskim subjektima uz pridržavanje propisanih epidemioloških pravila.

Nadalje, uzimajući u obzir da je opskrba stanovništva kroz maloprodajne lance redovita te da nije zabilježena nestašica proizvoda na tržištu, ovom se izmjenom Odluke iz iznimne kontrole cijena predlaže izostaviti prehrambene i kozmetičke proizvode za svakodnevnu uporabu te time omogućiti funkcioniranje tržišta u skladu s načelima ponude i potražnje.

Izmjene Odluke potaknute su i sa strane gospodarskih udruženja, prvenstveno udruženja trgovine i prehrambene industrije.

Međutim, budući u Republici Hrvatskoj nije prestala ugroza od bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS–CoV-2 i bilježe se novi slučajevi zaraze, odnosno bolesti, opravdano je odredbe izvorne Odluke nastaviti primjenjivati na lijekove i medicinske proizvode, zaštitne maske, zaštitnu odjeću i opremu, kao i dezinfekcijska sredstva.

Odluka je objavljena i u Narodnim novinama broj 88/2020 –

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2020_07_88_1673.html


Hrvatski Zavod za zdravstveno osiguranje objavio je informaije, koje se odnose na „Nove cijene DTP-a testiranja na bolest COVID 19“.

Utvrđena je nova cijena za provođenje dijagnostičko - terapijskog postupka (DTP) testiranja na bolest COVID-19. Od početka epidemije koronavirusa došlo je do znatnih promjena u opskrbi potrebnim reagensima te do smanjenja cijene reagensa na tržištu. S obzirom na nove okolnosti na tržištu, došlo je i do veće dostupnosti i povoljnije cijena reagensa, što je posljedično omogućilo smanjenje cijena testiranja.

Odluka o smanjenju cijena testiranja u odnosu na dosadašnje plaćanje navedenog testiranja donesena je zbog epidemiološke situacije na području Republike Hrvatske i u žurnom postupku savjetovanja s javnošću, uz potrebno usklađenje s podzakonskim propisima kao i uz utvrđivanje cijene za postupka testiranja na bolest COVID-19.

Nova cijena testiranja na koronavirus s dvije sekvence genoma iznosi 501 kunu, dok je cijena testiranja na koronavirus s tri sekvence genoma 698 kuna. Riječ je o cijeni koju HZZO plaća svojim ugovornim ustanovama koje rade testiranje na koronavirus za osigurane osobe kojima je ono indicirano.


 • Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske
 • Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske
 • Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske
 • Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske
 • Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske

U Splitu je danas, petak 17.07.2020., održana redovna skupština Udruge malih trgovaca Splitsko – dalmatinske županije, članice Sumt-a.


Hrvatski Zavod za javno zdravstvo objavio je objedinjene revidirane preporuke za testiranje na SARS – COV-2, postupanje s kontaktima, završetak izolacije, samoizolacije koje je izradio Hrvatski Zavod za javno zdravstvo.

Preporuke možete preuzeti na linku niže u tekstu.

LINK Z PREUZIMANJE - Prioriteti za testiranje na SARS-CoV-2 (Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i samoizolacije) (24/07/2020)

Izvoor:hzjz.hr


 • Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske
 • Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske
 • Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske
 • Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske
 • Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske
 • Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske
 • Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske
 • Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske
 • Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske

Kupovina d.o.o. veleprodajno je skladište na splitskom TTTS-u, osnovano i otvoreno 01. veljače 2016. od strane Udruge malih trgovaca Splitsko – dalmatinske županije i danas 42 udjeličara.


Podsjećamo vas kako je 04.03.2020. potpisan Sporazum između tvrke Crodux i Saveza udruga malih trgovaca, kojim su dogovoreni uvjeti povoljnije nabave goriva na benzinskim postajama Croduxa, za Vas kao članice Sumt-a.

Poštovane članice,

Kako bi mogli konzumirati bolje i povoljnije uvjete nabave naftnih derivata, potrebno je ispuniti pristupnicu, te je s navedenom dokumentacijom poslati na adresu Croduxa, koji će Vam izvršiti aktivaciju uvjeta i poslati karticu.

Također  možete poslati zahtjev za izdavanje Loyality kartice za svoje zaposlenike Vašoj regionalnoj udruzi, kako bi i njima omogućili povoljniju kupovinu goriva ( za to nije potrebno ispunjavati obrazac, već će Vaša udruga voditi evidenciju zaposlenika kojima su kartice podijeljene).

Dana 04.03.2020. potpisan je i Sporazum s Hep-opskrbom, te će Vas predstavnici Hep- opskrbe kontaktirati ukoliko želite potpisati ugovor ili sami možete nazvati ukoliko imate interes po dogovorenim uvjetima kupovati struju.

Potrebnu dokumentaciju i kontakte prodajnih predstavnika Croduxa, te predstavnika Hep-opskrbe po regijama, možete pronaći u djelu internet stranice Za članove https://sumt.hr/za-clanove

Srdačan pozdrav,


© 2020 SUMT. Sva prava pridržana. Design by DESIGN 1