• Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novosti

Blaže mjere, od sutra sve radi do ponoći, nove mjere na granicama!

Nacionalni Stožer civilne zaštite produžio je mjere koje se odnose na javni prijevoz i rad trgovina i trgovačkih centara do 30. lipnja, a izmjenjena su pravila za ulazak u Hrvatsku.

Za one koji dolaze iz EU-a i cijepljeni su drugom dozom, ulazak je omogućen čim se cijepe drugom dozom te neće trebati čekati protek vremena od 14 dana. 

Do značajnijeg ublažavanja došlo je u odluci o ograničenju okupljanja. Radi se o radnom vremenu ugostiteljskih objekata koji su bili ograničeni do 23 sata.

Od večeras će moći raditi do 24 sata, i ugostiteljski objekti, ali i pekarnice, kasina i javna događanja i manifestacije.

Ukida se zabrana treniranja i natjecanja u zatvorenim prostorima, moći će se održavati konferencije i kongresi. Sve više će se širiti broj i vrsta događanja na kojima će se moću sudjelovati samo uz ispunjenje određenih uvjeta. 

Javna događanja i okupljanja i dalje su ograničena na maksimalno 100 osoba. 

Istodobno je dana preporuka svim jedincima lokalne i regionalne samouprave da se ne organiziraju javna događanja i okupljanja, poput masovnog gledanja nogometnih utakmica. 

Sve više će se širiti broj i vrsta događanja na kojima će se moći biti uz neke uvjete. Otvara se mogućnost da se, slično kao i na svadbama, za izložbe, koncerte može organizirati događanje i bez strogog pridržavanja mjera ako budu prisutne osobe koje su primile dvije doze cjepiva, oni koji su preboljeli bolest u posljednjih 180 dana ili su preboljeli i cijepili se jednom dozom ili su u posljednjih 48 sati bili negativni na brzom testu, odnosno 72 sata PCR testom.


© 2023 SUMT. Sva prava pridržana. Design by DESIGN 1