• Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novosti

SUMT će primijeniti novu smanjenu stopu PDV-a i neće podizati marže!

Savez udruga malih trgovaca (SUMT), kao vodeće udruženje malih trgovaca u Republici Hrvatskoj, odnosno sve njegove članice, uskladiti će poslovanje sa odlukom Vlade, odnosno sa paketom mjera pomoći zbog vala poskupljenja, što će u konačnici dovesti do nižih cijena za kupce.

SUMT će u potpunosti primijeniti novu smanjenu stopu PDV-a, transparentno, te poštujući sve zakone i propise. Savez i njegove članice neće ovu situaciju iskoristiti za podizanje marži, a smanjenje PDV-a potpuno će ići u korist naših kupaca, odnosno dovesti će do nižih cijena proizvoda obuhvaćenih novim mjerama.

Savez udruga malih trgovaca RH SUMT, okuplja i predstavlja većinu malih trgovaca u Republici Hrvatskoj, odnosno 380 pravnih subjekata. Čini ga mreža od 765 trgovina u 15 županija, s gotovo 3.000 zaposlenih i 150 tisuća kupaca dnevno, uz godišnji promet od 2,5 milijardi kuna. Savez i sve njegove članice, svih ovih godina od osnutka 2009.-e, kontinuirano ulažu u rast i razvoj svojih tvrtki. Investicije se mjere u milijardama kuna, čime se izravno utječe i osigurava egzistencija ne samo 3 tisuće zaposlenika, kumulativno njihovih obitelji, već i partnera proizvođača domaćih prehrambenih proizvoda, kojima je na taj način omogućeno zapošljavanje i očuvanje tisuća radnih mjesta.


© 2024 SUMT. Sva prava pridržana. Design by DESIGN 1