• Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novosti

Zapošljavanje državljana Ukrajine / Informacija!

Dostavljamo vam dopis Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike s informacijama o mogućnostima zapošljavanja državljana Ukrajine u Republici Hrvatskoj.

U sklopu aktivnosti pružanja podrške državljanima Ukrajine važna je suradnja socijalnih partnera te posebno doprinos poslodavaca s ciljem uspješne integracije na tržište rada.

Na sjednici Vlade održanoj 7.3.2022. usvojena je Odluka o uvođenju privremene zaštite u Republici Hrvatskoj za raseljene osobe iz Ukrajine. Ovom Odlukom uvedena je privremena zaštita u Republici Hrvatskoj za raseljene osobe iz Ukrajine sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Provedbenoj odluci Vijeća EU od 4. ožujka 2022. Sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranac pod privremenom zaštitom u Hrvatskoj ima pravo na boravak, iskaznicu, osnovna sredstva za život i smještaj, zdravstvenu zaštitu, osnovno i srednje obrazovanje, informacije o pravima i obvezama, rad bez dozvole za boravak i rad ili potvrde o prijavi rada, spajanje obitelji te slobodu vjeroispovijesti.

Za vrijeme privremene zaštite državljani Ukrajine mogu raditi u Republici Hrvatske bez dozvole za boravak i rad ili potvrde o prijavi rada.

U mogućnostima njihova zapošljavanja i pristupu tržištu rada izjednačeni su sa pravima i dužnostima hrvatskih građan).

Dodatne informacije možete vidjeti na linku, a za sva pitanja na ovu temu možete se obratiti u HUP kao i izravno Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

LINK ZA PREUZIMANJE - dopis MROSP- informacija daje se


© 2024 SUMT. Sva prava pridržana. Design by DESIGN 1