• Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novosti

SUMT podržava odluku Stožera o zabrani rada trgovina nedjeljom i blagdanima!

Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske (SUMT), podržava trenutnu odluku o zabrani rada trgovina nedjeljom i blagdanima, ali isključivo ukoliko se ograničenje provodi bezuvjetno, bez iznimki i pogodovanja bilo kojem tržišnom segmentu ili subjektu.

Naime svjedoci smo trenutno, kako se kiosci, pekare te trgovine u sklopu benzinskih postaja, iznimke kojima je dopušten rad, pretvaraju u klasične trgovine, nudeći uz osnovni asortiman i brojne druge proizvode, poput primjerice smrznute hrane, brašna ili sredstava za pranje.

„Općenito, pitanje rada trgovina nedjeljom, potrebno je dugoročno riješiti donošenjem odgovarajućih propisa, kojima će se predvidjeti jednaki uvjeti za sve, čime će se osigurati pošteno tržišno natjecanje. Nužno je stoga sagledati sve aspekte problema, kao i moguće pozitivne i negativne efekte, kako bi konačno zakonsko rješenje bilo primjenjivo, te u skladu s potrebama radnika, gospodarstva i društva općenito.“, istaknuo je ovom prigodom Damir Aščić, predsjednik Saveza udruga malih trgovaca Repulike Hrvatske.

 


© 2020 SUMT. Sva prava pridržana. Design by DESIGN 1