• Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novosti

Nove cijene DTP - testiranja na bolest COVID19!

Hrvatski Zavod za zdravstveno osiguranje objavio je informaije, koje se odnose na „Nove cijene DTP-a testiranja na bolest COVID 19“.

Utvrđena je nova cijena za provođenje dijagnostičko - terapijskog postupka (DTP) testiranja na bolest COVID-19. Od početka epidemije koronavirusa došlo je do znatnih promjena u opskrbi potrebnim reagensima te do smanjenja cijene reagensa na tržištu. S obzirom na nove okolnosti na tržištu, došlo je i do veće dostupnosti i povoljnije cijena reagensa, što je posljedično omogućilo smanjenje cijena testiranja.

Odluka o smanjenju cijena testiranja u odnosu na dosadašnje plaćanje navedenog testiranja donesena je zbog epidemiološke situacije na području Republike Hrvatske i u žurnom postupku savjetovanja s javnošću, uz potrebno usklađenje s podzakonskim propisima kao i uz utvrđivanje cijene za postupka testiranja na bolest COVID-19.

Nova cijena testiranja na koronavirus s dvije sekvence genoma iznosi 501 kunu, dok je cijena testiranja na koronavirus s tri sekvence genoma 698 kuna. Riječ je o cijeni koju HZZO plaća svojim ugovornim ustanovama koje rade testiranje na koronavirus za osigurane osobe kojima je ono indicirano.


© 2021 SUMT. Sva prava pridržana. Design by DESIGN 1