• Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novosti

Nova odluka Stožera Civilne zaštite - obveze za trgovinu!

Podsjećamo Vas na jučerašnju Odluku Stožera Civilne zaštite o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja bolesti COVID-19, a koja se odnosi i na djelatnost trgovine i to kako stoji:

-       Obveza za sve prodavaonice i trgovine da na ulazu istaknu jasno obavijest o najvećem mogućem broju kupaca koji istovremeno mogu biti u prodavaonici sukladno preporukama i uputama HZZJZ i strogo pridržavanje ograničenja dopuštenog broja kupaca.

-       Obveza za sve prodavaonice, trgovine i trgovačke cente da za vrijeme očekivanog dolaska većeg broja kupaca (sniženja, popusti, predblagdanske nabavke i sl.) poduzmu dodatne mjere kako u njihovim prostorima ne bi istovremeno boravio veći broj kupaca od dopuštenog i kako bi se osiguralo pridržavanje epidemioloških mjera.

-       Zabrana prodaje alkoholnih pića u vremenu od 22,00 h do 6 h

Odluka stupa na snagu 22. studenoga 2020., a cjelokupan tekst Odluke možete pročitati na sljedećoj poveznici

Odluka o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode  druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (20. studenoga 2020.)

Ovom prigodom, također Vas podsjećamo na preporuke za trgovine, koje je 11. svibnja 2020. izradio Hrvatski Zavod za javno zdravstvo. Preporuke možete preuzeti na sljedećem linku

Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u djelatnosti trgovina


© 2020 SUMT. Sva prava pridržana. Design by DESIGN 1