• Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novosti

Stožer donio nove stroge mjere!

Nacionalni stožer civilne zaštite predstavio je nove epidemiološke mjere, među njima su zabrana kretanja među županijama, ali i zabrana okupljanja ljudi iz više od dva kućanstva.

Zabrana napuštanja županije u kojoj je prebivalište kreće od 23. prosinca, dok postojeće mjere, zajedno s novim odredbama zabrane okupljanja za više od dva kućanstva i novim odredbama za crkve kojima se popuštaju mjere, stupaju na snagu 21. prosinca kada istječu aktualne mjere. 

Na Badnjak i Božić će se mise održavati prema posebnim uputama HZJZ-a, s jednim vjernikom na 7 kvadrata crkve umjesto 25 osoba bez obzira na veličinu crkve.

Pravilo od jedne osobe na 7 kvadrata se uvodi i za kina, kazališta i druga mjesta koja spadaju u domenu kulture.

Zabranjuje se napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište. Ne odnosi se na nužne djelatnosti i opskrbu, dnevne migracije, zaštitarske službe, dostavu lijekova, novinare, pacijente koji zahtijevaju medicinsku svrhu, putovanje s posla i na posao ako je to neophodno i ne može se obavljati od kuće, nužne osobe koje sprječavaju širenje covida-19 i diplomatsko osoblje.

Treba posjedovati ili valjanu iskaznicu kojom se dokazuje nešto od gore navedenog ili važeću propusnicu.

Odluke o tome donose županijski stožeri prema prebivalištu osobe, a za iznimne slučajeve odlučuje Ravnateljstvo civilne zaštite.

Kontakt podaci za izdavanje propusnica: 

  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • 0800-80-90
  • https://epropusnice.gov.hr/

Od utorka će vrijediti i zabrana okupljanja više od dva kućanstva. Ta će se odredba pridodati dosadašnjem ograničenju privatnih okupljanja od najviše deset osoba. 

Zabrana kretanja ne odnosi se na Grad Zagreb i Zagrebačku županiju.

Zabrana traje do 8. siječnja 2020. godine.


© 2023 SUMT. Sva prava pridržana. Design by DESIGN 1