• Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novosti

Anketa - Odbitak pretporeza 50% pri kupnji osobnog vozila za potrebe tvrtke!

Udruženje trgovine motornim vozilima pri HGK je 2018. godine Studijom utjecaja ukidanja mogućnosti odbitka pretporeza pri kupnji osobnih vozila za pravne osobe ukazalo Ministarstvu financija na potrebu implementacije mjere odbitka 50% pretporeza pri kupnji osobnog vozila za potrebe tvrtke.

Ova mjera pokazala se kao značajan prilog obnovi voznog parka u RH, ali i konkretno porezno rasterećenje tvrtki. Iste godine prodaja novih vozila porasla je za više od 18%, što najbolje govori u prilog teze da se razumijevanjem potreba poduzetnika kroz porezne olakšice može postići kvalitetan rezultat i za Državni Proračun i za poduzetnike.

Temeljem slične ankete koju smo vam dostavili 2018. godine Republika Hrvatska je dobila Provedbenu odluku Vijeća EU (2018/1994). kojom je odobreno uvođenje posebne mjere, odnosno odstupanje od članka 26. stavka 1. točke (a) i članka 168. Direktive 2006/112/EZ o zajedničkom sustavu poreza na dodanu vrijednost.

Stoga vas molimo, a kako bi nastavili s primjenom ove mjere (odbitka 50% pretporeza pri kupnji osobnog vozila za potrebe tvrtke), da ispunite anketu koju dostavljamo na poveznici:  https://www.hgk.hr/anketa-o-uporabi-osobnih-vozila-za-potrebe-tvrtke-1

VRIJEME POTREBNO ZA ISPUNJAVANJE ANKETE: 1 MINUTA

Foto: Pixabay


© 2024 SUMT. Sva prava pridržana. Design by DESIGN 1