• Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novosti

Stožer objavio nove odluke i mjere koje vrijede do 15.03.2021.!

Nacionalni stožer civilne zaštite predstavio je najavljeno popuštanje mjera i odluke, koje stupaju na snagu u ponedjeljak 01.03.2021.. Nove mjere vrijedit će do 15.03.2021..

Tako se od 01.03. otvaraju terase kafića i restorana koje će moći raditi od 6 do 22 sata, te se dopuštaju treninzi u zatvorenom, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Moraju se ukloniti pregrade na terasama kako bi kolao zrak. Udaljenosti među stolovima, biti će ista kao i prije, a to znači da stolovi moraju biti međusobno udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol.

Ovisno o veličini terasa izračunava se najveći broj korisnika i mora biti vidljivo istaknut svima. Na ulazu mora biti dezinficijens.

Prilikom ulaska u zatvoreni dio ugostiteljskog objekta, koji je dopušten samo radi korištenja toaleta, nužno je nositi masku.

Što se sporta tiče, dopušteni su samo treninzi bez kontakata među sportašima. Dvorane se moraju redovito provjetravati i može biti jedna osoba na 20 metara četvornih u dvorani i o tome mora biti izvješena obavijest.

Treninzi grupnih sportova poput nogometa te kontaktnih sportova mogu se održavati, ali samo tako da se radi na kondiciji i vještinama koje ne uključuju međusobni kontakt.

Trajanje karantene za sve vraća se na 14 dana.

Sve mjere možete pogledati na priloženim linkovima:

Izvor: Ravnateljstvo civilne zaštite


© 2023 SUMT. Sva prava pridržana. Design by DESIGN 1